tiistai 20. heinäkuuta 2010

Tää teki hilloa

Latvian matala teki kuin tekikin hirmuisen sadon, mikä ilahdutti kirsikkafriikkiä. Hapankirsikka ei tosin mikään makuelämys tuoreeltaan ole, mutta reseptikansiossa on varmassa tallessa portviinissä uivan kirsikkahillon ohje. Sitä käytettiin viimeksi vuonna 2006, jolloin edellisen kerran matala suostui tekemään muutaman marjan. Tänä vuonna ohjeen vaatimat 1,5 l kirssua tuli suht. helpolla poimimisella, mitä nyt hellemekko jäi oksiin kiinni, ja paarmat ja ampparit olivat kiinnostuneita sekä puutarhurista että kirsikoista.

Ens vuodelle sellainen nootti, että kirsikoista ei kannata poistaa kiviä sisätiloissa. Tai ei ainakaan ikkunan äärellä. Eikä vaatteet päällä. Onneksi luigi della casa tuli hätiin ja siivosi teurastamolta näyttäneen keittiön. Palkkioksi se sai tänä aamuna portviini-kirsikkahillovoileivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti