Tällä kertaa lajintunnistus on kyllä satavarma - tuskin tää nyt voi olla mikään muu kuin savoijinkaali. Lehdet alkaa jo nyt olla mukavan kurttuiset.
Jamien vanha resepti savoijinkaalista, pancetasta, pinjansiemenistä ja mozzarellasta innoitti kasvattamaan omia kurttukeriä. Voi siis olla, että syksyllä syödään kyseistä ruokaa kyllästymiseen saakka, ellei kotichef sitten keksi jotain vaihtelua.
Viime vuonna kasvatettiin tavis valkokaalta. Tai no, tavis ja tavis, kyseessä oli kylmää kestävä lajike Tundra. Ihan mukavat kerät se ehti tehdä, eikä maussakaan ollut valittamista. Jonkin verran toukat ehtivät sitä kaivertaa, mutta eivät sentään riesaksi asti. Jos tää kaalinkasvatus alkaa tästä jatkua vuositolkulla, niin raksavastaavan täytyy varmaan viritellä harsoja tai verkkoja, joilla pitää perhoset pois munimasta kaalinlehdille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti