lauantai 24. heinäkuuta 2010

Hurraa, Hinnonmäki!

Kitchen Gardenin välistä lävähti Dobiesin taimikuvasto. Pakko oli itseä ihan vähän kiduttaa ja selata se läpi. Viikunoita, limepuita, mandariinipuita, kiwimarjoja, mulberryä, "butterscotch flavoured" päärynöitä, pähkinää jos jonkinmoista.

Onnekkaat britit, kun voivat tuollaisia ihanuuksia suotuisimmilla alueilla kasvattaa (no okei, pikkusiskolla kasvaa persikka pääkaupunkiseudulla).

Vahingonilo pääsi kuitenkin valloilleen, kun huomasin ekan kerran aronian mainittavan brittijulkaisussa (ja vieläpä lajikkeen Viking, joka vahvasti viittaa Pohjoismaihin). Ja vanhaa tuttua Hinnonmaki Yellow -karviaista suosittelivat, tosin tällä kertaa ei pelkästään maun vuoksi, mitä ovat usein aiemmin tehneet, vaan pakkasenkestävyyden takia: "Bred in Finland, it's very hardy". Kova pakkas- ja lumitalvi saivat brititkin kääntämään mielenkiinnon Välimeren eksotiikasta Itämeren vastaavaan.

Terv. nimim. "Ai miten niin katkera"

1 kommentti:

  1. Juuri törmäsin Hinnonmaki Green lajikkeeseen täällä Keski-englannissa, pitihän sellaiset tilata ja myyjä vielä sanoi että se on paras karviainen! Hyvä Suomi!

    VastaaPoista