keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Buon vacanza!

Jälleen kerran ollaan luigi della casan kanssa tyhjennetty Ligurianmeri möyriäisistä, joten oli aika palata verdure della casan ääreen. Puutarhassa ei ollut ihmeempiä tapahtunut viikon aikana kovan helteen ja sen tuoman kuivuuden takia. Lähinnä apilat ja ohdakkeet olivat kasvaneet, ja sokeriherneet pullahtaneet siihen malliin, että menevät kattilan kautta koirille talvievääksi.

Heti kotiin päästyämme saimme kuitenkin tehtyä pikaevästä omista vihanneksista: luigi oli sen verran inspiroitunut viikosta mangiafagiolien läheisyydessä, että tekaisi pikapastan omista pavuista ja herneistä. Tänään pöyhimme rutikuivan mullan suojista muutaman perunan ja punajuuren ja donkkasimme mukaan parsakaalta ja salaatinlehtiä mukavaksi salaatiksi, ja kastelimme koko komeuden Italiasta tuodulla oliiviöljyllä.

Oli hauska huomata, että Italiassa ovat samassa kasvusyklissä: parvekkeilla komeilevat tomaatit olivat vielä raakoja, mutta kaupat pullistelivat papuja ja kesäkurpitsoja.

1 kommentti:

  1. Nyt täällä Kotkassa on se maaginen hetki kun luonto odottaa vesisadetta alkavaksi, se odotuksen oikein tuntee sormenpäissä.... hellettä ollut jo pitkään ja vettä on oikeasti odotettu....

    VastaaPoista