keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Puutarhan kruunupäät

Tilliin tulee joka kesä himo. Pohjoismaita lukuun ottamatta maailma ei tunnu tätä yrttiä arvostavan. Glorian ruoka & viinin mukaan syy on siinä, että vain meilläpäin tilliin tulee mahtava aromi; muualla se on mauton ruoho.

Tillin maku tuo mieleen vastakeitetyt jokiravut, lapsuuden kesät, uudet perunat ja pakastusurakan. Vaikka tilli kestääkin pakastamisen suht. hyvin, en ole viime vuosina sitä viitsinyt pakastaa, vaan olen napsinut kaiken suoraan ruokaan ja suuhun. Tänä vuonna reissun takia kruunupäät ehtivät kasvaa vaivihkaa julmetun suuriksi, mutta uusia on yhä kasvamassa.

Tilli taisi olla ensimmäinen, minkä siemeniä ostin ekaan kasvimaahani. Hyvä ostos se olikin, sillä kyseinen siemenpussi kesti 8 vuotta - siemeniä jäi ylikin, mutta itäminen alkoi olla jo luvattoman huonoa, joten tänä vuonna investoin uuteen pussiin.
Rapukausi alkaa tänään :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti