Juu, puutarhuri sekosi sukissaan, ja hehkutti aluksi ihan väärän kasvin äärellä. Parsakaalihan se sieltä pilkistää, eikä kukka-. Toivottavasti tämäkin lajike tuottaa miellyttävän yllätyksen: miten se kaupan mauton ja pierunhajuinen kasvis voikin olla niin raikkaan ja makean makuinen omasta kasvimaasta poimittuna ja suoraan pannulle donkattuna!
Tuo parsakaalilapsen vihreä sävy uhkaavasti innoittaa kasvattamaan ens vuonna romanescoa. Thompson & Morganin mukaan romanescossa on makea maku ja paremmat ravintoarvot kuin kukkakaalissa, ja onhan sen ulkonäkökin ihan mahtava. Laitetaan tilauslistalle.
Se huono puoli näissä omissa kasviksissa on, että hyvään tottuneena kaupan vihannesosastolla lähinnä itkettää, kun tarjolla on keinotekoisissa oloissa kasvatettuja, mauttomia, raakoja tai nuutuneita kasviksia. Ei sellaisiin haluaisi rahojaan laittaa, mutta oman pihan sesongin loputtua ei vaihtoehtoja ole.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti