maanantai 30. elokuuta 2010

Pesto Genovese

Nurmikko alkoi jo näyttää viidakolta, joten tihkusadetta uhmaten surruttelin ruohonleikkurin kanssa pitkin pihaa. Lopulta nurmikkoa oli enemmän sisätiloissa kuin ulkona, kun 8 pieneen tassuun ja omiin kenkiini tarttui tukkokaupalla märkää ruohosilppua.

Seuraavaksi tarmonpuuska kohdistui kesäkukka-asetelmiin, joista osa päätyi jo kompostintäytteeksi, ja kasvimaihin, jotka pukkasivat komeasti vesiheinää ja ohdakkeita.

Intoa riitti vielä kasvihuoneeseenkin, josta pihalle lensivät satoa tuottamattomat pavut ja kukkimisen partaalla olevat basilikat. Bassut olivat kuitenkin vielä suht. hyvässä kunnossa, joten chef teki niistä monta rasiallista pestoa talven varalle. Kitchen Gardenissa ja Gardeners' Worldissä nimittäin väittävät, että pesto kestää pakastamista. Hiukan ollaan skeptisiä asian suhteen, mutta pakkohan tuota on kokeilla, kun ei siinä mitään menetäkään. Chefin pesto on niin huikean hyvää, että lohdullista ajatella sitä talvella, höyryävän pasta-annoksen päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti