torstai 26. elokuuta 2010

Tilliä vaiko kuminaa?

Kasvimaan kruunupäät alkoivat uhkaavasti taipua jo maata kohti, kunnes iski älynväläys: itämaisessa keittiössä käytetään tillinsiemeniä maustamaan ruokaa, joten mikseipä me luigi della casan kanssa kokeiltaisi samaa.

Varovasti napsaistiin makupalat suuhun ja yllätyttiin - tillinsiemenet maistuivat kuminalta! Ja koska kumpikin ollaan kuminafriikkejä, otettiin siemeniä reilusti talteen kuivatettaviksi, jotta voidaan talvella niitä piilottaa ruokiin ja leipätaikinoihin.
Toukokuussa istutetut tillit ovat jo kompostin täytteenä, mutta heinäkuussa istutetut tuottavat vielä satoa - suht. minimaalista satoa, mutta kuitenkin sen verran, että saadaan niistä maustetta etikkakurkuille ja kaloille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti