keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Puutarhan punaposket

Alkuvaikeuksista huolimatta myös paprikasato näyttää hyvältä. Keskikesällä paprikat tiputteli hedelmiään ja hedelmissä oli paljon huonoja kohtia. Nyt satoa on tulossa vaikka millä mitalla, tosin tuskin ehtivät väriä saada ennen pakkasia.

Kuvassa olevien yksilöiden pitäisi mainoslauseen mukaan olla erityisen sopivia grillattaviksi. Raakoina ovat aika mauttomia, mutta erinäisissä kasvishässäköissä ovat kyllä hyvin lunastaneet paikkansa.

Omien muistikuvien mukaan olen istuttanut kahdenlaisia paprikoita, mutta kasvihuoneessa tuntuu kasvavan ainakin kolmea erilaista paprikaa: näitä grillattavia, mustia chilejä ja ihan tavispaprikan näköistä paprikaa, jota tietääkseni en ole istuttanut. Toivottavasti se ehtii saada väriä, jotta lajintunnistus onnistuu.

Chilisatokin on hyvällä mallilla, ja ollaan ehditty jo napsia punertuneita chilejä ruokiin ja kuivattavaksi talven varalle. Chileissäkin tuntuu tänä vuonna kasvavan jos jonkinlaista muotoa ja punaisen sävyä, joten ruokaa laittaessa on aina yllätys, kuinka tulista ruuasta loppujenlopuksi tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti