torstai 12. elokuuta 2010

Keittiöpuutarhan laajennus

Näin syks... tai eihän nyt mikään syksy ole, kun toisilla on vielä reilusti lomaa jäljellä. Näin loppukesästä meidän keittiöpuutarha laajenee lähimetsiin. Kun omien kasvimaiden sato alkaa vähetä, tarjoaa metsät ruokaa lumentuloon asti.

Marjanpoimintaan ei meikäläsestä ole. Pienten pipuroiden nyppiminen varvusta ei vaan sovi hermorakenteelle, etenkin kun samoista pipuroista joutuu taistelemaan kahden innokkaan kuonon kanssa.

Sienestys sen sijaan lähentelee jo maniaa. Joka kerta, kun koirien kanssa lähtee lenkille, täytyy mukaan ottaa pussukoita ja sieniveitsi. En vain yksinkertaisesti pysty jättämään hyvää ruokaa metsään mätänemään, vaikka se tarkoittaakin sitä, että loppuilta menee sieniä siivotessa ja ryöpätessä.

Ainoa miinus tuossa keittiöpuutarhan laajennusosassa on hirvikärpäset. Tänä aamuna nypin tämän vuosikymmenen ekan hirvarin pois päästäni. Kuulemma on tulossa erittäin hyvä hirvarivuosi. Nice...

2 kommenttia:

  1. Oh noes! Innolla odotin pääseväni mökille metsäreissuille, mutta jälleen kerran unohdin hirvikärpäset :S nooooh...jos ajaisin pään kaljuksi? :DD luonnonmusta, olkapäille ulottuva tukka takaa hirvikärpäsille liian hyvän paikan lymytä...

    VastaaPoista
  2. Uh, pitkästä tukasta niitä on tosi inha nyppiä pois. Tosin ei kaljukaan tuo auvoa, sillä seuraavaksi hirvarit etsii lymyämispaikkaa korvista.
    No, ehkä niihin taas siedättyy syksyn myötä, mutta tämä alkusesonki tuo mukanaan satunnaisia pakokauhukohtauksia, kun hirvareita alkaa sataa tukkaan.

    VastaaPoista