tiistai 3. elokuuta 2010

Kukkia, vaan ei kurppareita

Kesäkurppareiden taimikasvatus meni tänä keväänä poskelleen. Jostain syystä taimet eivät poteissa kasvaneet kovinkaan suuriksi, mutta virkistyivät kuitenkin huomattavasti, kun pääsivät kesäkuussa parsapenkin multiin.

Kukinta on ollut todella runsasta ja kukat aivan jättisuuria. Mietinkin jo, että joudun kurppareiden kanssa pulaan, kun tunnetusti kesäkurpitsasato on kyllästymiseen asti muhkea.

Vaan kuinkas sitten kävikään: 4 viikon kukinnan jälkeen meillä ei ole ollut vielä yhtäkään hedelmää. Tyypit vain kukkivat ja kukkivat, mutta eivät tuota mitään. Liekö kuivuudella osansa siinäkin. Kohta ruvetaan luigin kanssa friteeraamaan noita kukkia, kun ei niistä näköjään tule sen kummempaa.

2 kommenttia:

  1. Oisko ne ollut sitten vaan niitä hedekukkia? Niitä kuulemma tulee yleensä runsaasti,mutta emikukat onkin välillä kiventakana.. ja se että niitä olisi samaan aikaan, jotta pölytys tapahtuisi...

    VastaaPoista
  2. Kumpiakin kukkia siellä on, mutta hedelmiä eivät vain jaksa tehdä. Hassu tilanne, sillä yleensä kesäkurppareita on saanut tyrkyttää suvulle ja työkavereille, kun niitä on tullut niin paljon.

    VastaaPoista