keskiviikko 4. elokuuta 2010

Sekomehu 2010

Vertit alkoivat tipahdella pensaista, joten oli aika tehdä vuoden 2010 sekomehua. Sekomehun tärkeimmät ainesosat ovat pakasteesta kaivetut viime vuoden marjat ja soseet, sekä mitä tahansa sattuu puutarhasta irtoamaan. Verttien lisäksi puutarhasta irtosi muutama puna- ja valkoherukka. Pakasteesta löytyi omena- ja tyrnisosetta ja vintage-karpaloa vuodelta 2005. Veikkaanpa, että loppuvuodesta klaani ei tahdo meidän aamiaispöydässä maistaa mehua ;-D

Kauniin porkkananpunaista ja persikantuoksuista mehua siitä tuli, mutta maku on melkoisen kirpeä. No, herääpä ainakin työaamuihin sen voimalla. Mehunteko osui hyvään saumaan, sillä viime yönä tuli kaatamalla 36 mm vettä. Aamulla olisi saanut poimia Vertit nurmikon seasta.

Vertti on mahdottoman pehmeän makuinen ja maukas herukka. Ilman noita perintömustaherukoita olisin istuttanut puutarhaan pelkkää Verttiä. Toisaalta, perus mustiksista tulee aromikkaampaa mehua.

2 kommenttia:

  1. Ihan hetki piti miettiä, että kenestä Vertistä oikein puhut. Mortin kaverista?

    Minkä makuinen tuo oikein on? Kuvassa se näyttää valkoisen ja mustan herukan risteytykseltä.

    VastaaPoista
  2. Vertti on vihreä mustaherukka. Paljon hienostuneempi maultaan kuin mustaherukka, eikä lainkaan niin kirpeä. Paras kaikista herukoista.

    VastaaPoista