tiistai 2. elokuuta 2011

Munan puutetta

Jo on kumma, kun munakoisot ei muni! Koko kesän ovat kukkineet kiihkeästi, ja mehiläisetkin on nähty niiden kimpussa tositoimissa, mutta munia ei vaan näy eikä kuulu. Aika alkaa käydä vähiin koisojen kanssa, sillä muutaman jouduin häätämään kasvarista ahtauden takia, eikä nuo yölämpötilat enää korkealle kipua - viime yönä oli vain +3.

Edes se julmetun suuri, altakasteluruukussa rehottava munakoiso ei muni, vaikka se alkoi kukkia ensimmäisenä, ja sen suhteen olivat odotukset korkealla, kun tuntui niin viihtyvän isossa ruukussaan. Täytyy seuraavan kerran siemeniä ostaessa varmistaa, että kyseessä on joku extra aikainen lajike, joka munii jo toukokuussa.

Kompensoin huonoa munintaa tilaamalla juuri itselleni Kitchen Garden lehden kahdeksi vuodeksi. Ihan oikeutettu kompensaatio minun mielestäni.

Päivän puutarhavinkki: Ei kannata kylvää salaattia, joka näyttää ihan voikukalta, vaikka se ois kuinka maukas, rapea ja klassinen Caesar-salaatin pohja. On nimittäin tullut kitkettyä melkein kaikki Bionda lente a monterot kasvimaalta, ja kun viimein hoksasin, että näähän on niitä salaatinlehtiä, ihmetteli luigi aamiaispöydässä, miksi tarjoan voikukkaa leivän päälle.

2 kommenttia:

  1. Siis nyt on kompensoinnit kohdallaan!
    Meillä koiso munii ekaa kertaa - aloittelevan munakoison kasvattajan tuuria. Kesäkurpitsa sen sijaan vain pukkaa kukkaa.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut onnistuneesta muninnasta!
    Meillä loppui jo pakastusrasiat, kun soseutin hiki tukassa kesäkurpitsoja pakastimeen viime viikolla. Nyt onneksi kurpparit vetää vähän henkeä.
    Friteeratut kurpitsankukat on muuten tosi hyviä, jos vain niiden kanssa jaksaa näprätä.

    VastaaPoista