maanantai 8. elokuuta 2011

French onion seller

Tai pikemminkin garlic seller. Ruokaa varten talvivalkosipulia maasta vääntäessäni huomasin, että sipulit alkoivat jo tehdä sivukynsiä. Oli siis aika nostaa ne ylös maasta.

Kovin isoja sipuleita ei tänä vuonna ole tullut. Liekö syynä kuivuus tai lajike. Veikkaan jälkimmäistä, koska makukaan ei ole niin hyvä kuin vuoden 2008 valkosipuleissa. Mutta toki huomattavasti parempi kuin kaupan versioissa.

Rapsuttelin sipuleista multaa pois, irrotin kukkivista yksilöistä siemenet talteen ja aloin etsiä sipuleille kuivumispaikkaa. Luigin pyörä! Mikäs sen sopivampi kuivausteline! Roikkukoot siinä nyt muutaman päivän kuivumassa, ennen kuin nostan ne sisälle.

Sisällä täytyisi sitten keksiä niille säilytyspaikka ja muistaa jättää osa uudelleen istutettavaksi. Parasta tietysti olisi syödä sipulit mahdollisimman nopeasti. Viikonloppuna tehtiin valkosipuli-sahramikeitto ja tänään olisi tarkoitus tunkea ranskalaisen luomukanan hanuriin kourakaupalla valkosipulia. Työkaverit kiittävät, kun huomenna palaan cubicleen hönkimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti