sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kesäkurpitsaa, anyone?

Taas olivat Lungot menneet selän takana kasvamaan jättimäisiksi. Tuo suurin oli paksuimmalta kohdaltaan havannankoiran hanurin kokoinen (ja melkein yhtä kiinteä). Ovat pirulaiset niin kiemuraisia, että onnistuvat lehtien suojissa kasvamaan yli kasvimaan laitojen, joten hedelmiä ei tahdo millään huomata, ellei tarkastele kasvia ihan joka puolelta.

Noista tehty sose on kyllä mahdottoman hyvää, joten kunhan sitä talvella pimpataan gorgonzolalla tai vuohenjuustolla ja lurpautetaan kermaa perään, niin saadaan maukkaita sosekeittoja. Ja sitten kun se alkaa tursuta korvistakin, loput soseet menevät koirien kuppeihin.

Nigel Slaterin Tenderistä huomasin, että Nigelkin kasvattaa Lungoja. Ja tomaattilajikkeena Nigelillä on Sungold, joten tässähän voi ihan alkaa mahtailla kasvattavansa huippukokkien suosimia lajikkeita. Koirankuppeihin.

2 kommenttia:

  1. Lungo on listalla ensi kesäksi!

    Ulla, minä niin nautin sinun tavasta kirjoittaa. Hihittelen issekseni ja näen sieluni silmin pursuilevat kasvimaat ja persjalkaisen pavuntavoittelijan. Hihii! Kiitos.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Hannele :-) Omaan korvaan omat tekstit aina tökkii, etenkin kun on viimeiset 15 vuotta työkseen kirjoittanut englanniksi.

    Mutta Lungoa voin kyllä suositella - jahka muistaa sitä vahdata joka päivä silmä kovana.

    VastaaPoista