maanantai 15. elokuuta 2011

Toisenlaista pihvihärkää

Pari Cuore di buea ollaan saatu jo kypsiksi asti, mutta suurin osa vielä sinnittelee vaaleanvihreinä tertussaan. Kovin suuriksi ei pihvitomaatit ämpärissä kasva, mutta ihan kiva kokeilla niitä kasvattaa, kun eivät näköjään ole kovinkaan nirppanokkaisia.
San Marzanot nimittäin jatkavat temppuiluaan. Vaikka säännöllisesti kastelen niitä, ne ovat edelleen sitä mieltä, että kosteus on liian epätasaista ja mädättävät hedelmänsä. 2 kappaletta olen onnistuneesti neljästä puskasta saanut saaliiksi; loput ovat menneet kompostiin. On kyllä viimeinen kerta, kun niitä kasvatan. Ehkä sitten joskus, kun saadaan kasvihuone 3.0 ja investoidaan kastelujärjestemään, voidaan kokeilla San Marzanoja uudestaan.

Moneymakerkin on tehnyt runsaasti mätiä hedelmiä, mutta tuottaa kuitenkin joka päivä muutaman ihan ehjänkin tomskun. Red cherry ja Sungold kasvattavat runsaasti kauniita ja terveitä kirsikkatomaatteja, ja niitä ollaan jo väännetty kastikkeeksi ja piirakaksi. Oli jännä huomata aiemmin kesällä, kun ensin ahmi mansikoita ja sen jälkeen nappasi suuhunsa Sungoldin, että Sungold on mansikkaakin makeampi. Harmi vain, että ruuanlaitossa se muuttuu silkaksi hapoksi ja korventaa kiilteetkin hampaista.

2 kommenttia:

  1. Onpas mukava kuulla, että Sun Goldit menettävät jotakin ainutlaatuisuudestaan mennessään jatkojalostukseen. Koska epäilen ettei niitä meillä siihen asti pääse yksikään, niin voin lopettaa asiasta murehtimisen: syödään vaan kaikki hyvällä omallatunnolla ja nautinnolla!

    VastaaPoista
  2. Jep, sellaisenaan suoraan puskasta Sungold on parhaimmillaan :-)

    VastaaPoista