sunnuntai 7. elokuuta 2011

Puhtaanvalkoista ja kirkkaankeltaista

Syyskuvastoja alkoi pukkaamaan postiluukusta ihan urakalla keskelle hellettä. Ensin tsekkasin Korpikankaan luettelon ja totesin, että eipä siellä mitään ollut. Kauppilan luettelo näytti paljon lupaavammalta. Mutta sitten kun jaksoin paremmin syventyä, tulikin ruksittua aika monta sipulipussukkaa Korpikankaalta, eikä yhtään Kauppilasta.

Yritin tällä kertaa pitää värimopon tiukasti käsissä ja suunnittelin valko-keltaisen kokonaisuuden varaston toiselle sivulle. En kyllä ymmärrä, mikä ihmeen hinku tuli valkoisiin tulppaaneihin, sillä olen aina halunnut välttää valkoisia kukkia - Suomessa kun luonto on suurimman osan vuodesta valkoinen. Että sitä ihminen tulee kummalliseksi vanhentuessaan! Oli pakko ruksia tilaukseen mukaan vielä yksi pinkki tulppaani, tosin se istutetaan sitten kauaksi valkoisista ja keltaisista lajitovereistaan.

Ja ei kun tilausta tekemään. Korpikankaan verkkokauppa tosin onnistui juuri silloin tökkimään, joten laitoin tilauksen meilitse ja sain yllättäen erittäin ystävällisen vastauksen, ja kuulemma verkkokauppakin oli pian korjattu.

PS. Olisin hyvin voinut elää ilman sitä kyytä, joka tänä aamuna kyhjötti pihalla, brrr...

2 kommenttia:

  1. Viime vuonna karkasi mopo pahasti käsistä Kauppilasta tulppaaneja tilatessa. Nyt yritän hillitä tilannetta, mutta huonolta näyttää.. Aika turhauttavaa niitä oli myyrille syötäväksi istuttaa ja ruukussa eivät selvinneet talven yli naapurin kellarissa tai nuupahtivat heti varret kasvatettuaan. Mutta masokisti mikä masokisti, pakko tilata taas..

    VastaaPoista
  2. Mä olen niin hurmiossa, kun kerrankin mulla tulppaanit kasvaa. Yleensä ovat mädäntyneet savimaahan syksyn aikana.

    Toivottavasti myyräkanta romahtaa talvella ja tulppaanit säilyy!

    VastaaPoista