perjantai 22. tammikuuta 2010

Valoa kasveille

Jottei taimet ihan hirveän hinteliksi rojottimiksi kasvaisi tammi-helmikuun pimeydessä, mies hommasi meille kasvilampun. Lamppufirmat tosin tunnustivat, ettei noista kovin suurta hyötyä ole; ovat ennemminkin vain sisustuselementti, joka korostaa kasvien värejä. Jos haluaisi kasveja valolla hyödyttää, pitäisi olla kunnon suurpainenatriumlamppu, josta kasvit saisivat sitä UV-valoa, joka kasvattaa kasvien paksuutta. Tää toinen UV-valo kun kasvattaa pelkkää pituutta.

Tässä pimeydessä (aurinkoa ei ole tässä kuussa juurikaan näkynyt) sitä kuitenkin tekee kaikkensa, jotta kasvit saisivat valoa. Iltaisin ja aamuisin laitan lampun paahtamaan. Seuraavaksi olisi hakusessa energiansäästöversio kasvilampusta, kun en mä nyt niin pro vielä ole, että mitään suurpainenatriumia rupeaisin keittiöön raahaamaan.

2 kommenttia:

  1. Mitäs jos laskisit lämpötilaa vaikka tuota valoa onkin ? Se kummasti vahvistaa noita honteloja alkuja. Tietysti jos sinulla on jo laihaa vartta "5 metriä" kannattaa uudet siemenet ja taimet laittaa ja sitten lämpöä laskea. Eräs neuvo jonka itse olen saanut, on kääntää taimia ja sivellä niitä, jolloin varret vahvistuu. Kääntöä olen kokeillut, mutta sivelyä en paljoakaan ( silitellä nyt kasveja, vähemmästäkin hullun leiman saa , vai saako ? ) :)

    VastaaPoista
  2. Taitaisi 8 tassua ja 2 jalkaa ruveta protestoimaan, jos vääntäisin lämmöt pienemmälle. Ihan hyvin nuo hontelot taimet ovat paksuutta saaneet, kun maalis-huhtikuussa ovat päässeet kasvariin päivähoitoon. Tähän aikaan vuodesta ovat vain säälittävän näköisiä.
    Täytyy kokeilla salaa piilossa kasvien sivelyä ;-)

    VastaaPoista