keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Puutarhan pukukoodi

Uusimmassa Gloriassa Tuomas Vimma kirjoitti hauskasti kesämökkigarderoobistaan. Kieltämättä käy joskus naapureita sääliksi, kun meikäläisenkin johtotähtenä on loppuunkäyttää "ihan hyvät" vaatteet puutarhatöissä. Niinpä sitä tulee pyllisteltyä kasvimaalla ja kukkapenkeissä mitä eksoottisimmissa viritelmissä vanhoista pyjamanhousuista läpinäkyviin toppeihin. Useimmiten vaatteissa on vinkeänä lisänä maali- ja tomaattitahroja. Kaikista rakkain aviomieheni kutsuikin puutarhatöihin menossa olevaa elämänsä valoa resupekaksi :-0

Kesäkausi alkaa aina nirunarutopissa ja shortseissa, joihin kietoutuneena poltan olkapääni toukokuussa ekan ruohonleikkuun tuoksinassa. Ruohonleikkuu on muutenkin pukeutumisen kannalta vaarallista puuhaa - ei siinä metelissä kuule, että naapurin mies on tekemässä samaa hommaa parin metrin päässä. Niinpä naapuriparka on joutunut usein kärsimään erinäisistä "tapan toisella kädellä paarmaa, oho, bikinien yläosa valahti" -performansseista lähietäisyydeltä.

Viime kesänä hiukan ryhdistäydyin ja päätin loppuunkäyttää lomareissuilta ostetut "ihan hyvät" rantamekot. Eksoottinen bling-bling ei tosin näytä ihan samalta Alassion rantabulevardilla patsastellessa kuin hämäläisen kylän perukoilla postilaatikkoa maalatessa.

Talvella sentään on siveys taattu, mutta estetiikassa on edelleen toivomisen varaa. Koirat vain on niin kätevä pikapissattaa siskon vanhaan toppatakkiin, pitkiin kalsareihin ja kulahtaneisiin toppakenkiin pukeutuneena.

Lupaan ja vannon, että sitten kun asutaan ikuisen kasvukauden vyöhykkeellä, eikä saven, loskan ja tuulen keskellä, liehun aina puutarhassa Laura Ashleyn kukkamekossa, käsivarsilla kori täynnä oman puutarhan tuotteita (tai ainakin limeä ja minttua, jotta saa mojiton).
PS. Kuva liittyy tähän siten, että kyseinen Neiti Näpsä Nöö täyttää tänään 10!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti