sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Vaikeuksien kautta munakoisoon

Joskus viime vuosituhannella ihastelin isosiskon terassilla kasvavaa munakoisoa. Siinä oli mahtavan suuret ja kiiltävät hedelmät. Kun sain kasvihuoneen ja mietin sinne sisälmyksiä, mieleen tuli siskon koisot. Ois tietysti pitänyt pitää järki päässä ja tajuta, että jos ihmisellä on niin hyvä tuuri, että sen talo tönöttää multamaalla, kasvaa sillä munakoisotkin. Toista se on täällä arktikumissa (viime yönä -29 C) ja savimaalla, vaikka ois kuin kasvihuone sun muut vermeet.

Ekat munakoisot vei kirvat. Toisella kertaa koisot kukki kuin viimeistä päivää, mutta eivät munineet. Viime kesänä saatiin pari pientä etanansyömää palluraa, jotka heitettiin grilliin.

Jospa tänä vuonna ois parempi tuuri. Äsken tungin multiin esikasvamaan Black Enormaa, jonka nimi on varmaankin saatu pornonimigeneraattorista. Thompson & Morgan vielä lupaa prolific yields ja huge fruit, joten ei tän kanssa voi mennä pieleen, eihän?

2 kommenttia:

  1. Maltoit odottaa näin pitkään, vaikka jo joulupäivänä oli keväinen fiilis kun aurinko heitti teaserin taivaanrantaan :-)
    Onnea matkaan uusille taimille! Menee vielä vähän aikaa ennen kuin seinäj***t pas******t tulee häiritsemään kasvustoja.

    VastaaPoista
  2. Meillä kyllä yks mega survivor -kärpänen surisi jo katossa. Lieneekö Seinäjoelta kotoisin?

    VastaaPoista