keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Korpikangas ekana maalissa

Vuoden eka siemenluettelo tuli tuttuun tapaan Korpikankaalta. Mitään kovin inspiroivaa ei luettelossa ollut, vaikka jo kansi osui heikkoon kohtaan: en voi vastustaa kosmoksia.

Korpikankaalla on laaja valikoima vihannesten siemeniä, ja lajikkeiden valinta on erittäin onnistunut. Saatavilla on mm. parhaat kesäkurpparit Goldrush ja Sunburst, sekä maailman makoisin tomaatti Sungold.

Siinä luetteloa browsaillessa hiipi mieleen epäilys: oliko mulla enää parsakaalin siemeniä? Pikainen tsekkaus osoitti, että kaalivarastot ovat ihan tyhjät. Viime keväänä olin kyllä erittäin skeptisellä mielellä, kun kaalit multaan laitoin, joten en sitten ollut merkannut muistiin, että siemenet on lopussa.

Vuosikausia olen yrittänyt saada erinäisiä kaalikasveja kasvamaan, mutta ainoa, mikä on kasvanut, on kirppapopulaatio. Kirppoja ollaan yritetty tuhota mäntysuovalla ja jopa imuroimalla (!), mutta ei niihin mikään tehoa. Meinasin jo luopua kaaleista kokonaan, mutta rakkausaviomies rakensi erinäisiä suojakehikoita viime keväänä, joten sain kuin sainkin kyssät, keräkaalit, parsakaalit, retiisit ja rucolat kukoistamaan.

Tänä vuonna vois harkita savoijinkaalta, ruusukaalta ja kukkakaalta edellämainittujen kavereiksi. Tosin mies sitten joutuu nikkaroimaan lisää suojia...

2 kommenttia:

  1. Siemenfrööllä oli hyvännäköisiä salaattisekoituksia. Tilataanko kimpassa?

    VastaaPoista
  2. Tsekkaa, saako samat sekoitukset myös Thompson & Morganilta - yleensä saa. Oon sinne tekemässä tilausta ja saan sieltä 10%:n alen Gardeners' Worldin lukijana.

    Jos ei saa, niin enköhän mäkin keksi jotain tilattavaa Siemenfrööltä.

    VastaaPoista