perjantai 1. tammikuuta 2010

Luukutusta

Vuoden ensimmäinen esikasvatusluukku on jo raollaan. Tosin kuvassa on taiteellisen vaikutelman (ettei tiskirätti näkyisi) vuoksi avattu kolmas luukku. Yritän kuitenkin vielä pitkittää jännitystä päivän tai pari, ennen kuin työnnän kädet multaan ekaa kertaa tällä vuosikymmenellä.

Tällaisen dementikkopuutarhurin (tiedäthän tyypin: ei muista, mitä on istuttanut minnekin ja onks tää taimi vai rikkaruoho) hyvä apukeino on Gardeners' Worldissa (toistoa, juu, mutta kuka niitä suomalaisia masennuspuutarhalehtiä muka lukee?) ideoitu laatikosto siemenpusseille. Ekassa laatikossa on tammikuussa esikasvatettavat, tokassa helmikuussa, jne. Ekaan laatikkoon kerään myös listaa ostettavista siemenistä, jotta lista on heti valmis, kun tammikuussa alkaa siemenluettelot ilmestyä. Samaan tapaan voi laatikkoihin laittaa itselleen muistutuksia: tässä kuussa ota pistokkaita kasvista A, tässä kuussa jaa perenna B ja lykkää se paikkaan C. Eihän niitä kuningasideoita muuten muista seuraavana päivänä.

Tarvii varmaan tehdä uuden vuoden lupaus näin ennen esikasvatuksen alkua, jotta säästyy toukokuussa harmailta hiuksilta: lupaan ja vannon, että merkkaan joka taimipottiin tarkasti, mikä taimi on kyseessä. Ei tartte sitten toukokuussa ihmetellä, oliko tää nyt paprika vai chili tai mikä niistä 6 tomaattilajikkeesta tää on.

1 kommentti:

  1. Joka puutarhurin toiveluukkukalenteri! :-)

    Tosin se, mitä Gardeners World kehottaa tekemään tammikuussa, kannattaa laittaa tuonne huhtikuun laatikkoon odottamaan...

    VastaaPoista