maanantai 3. toukokuuta 2010

Ready, steady... no go

Olin ihan varma, että saan viettää vapun totuttuun tapaan, eli istuttamalla kasvimaat. Mutta mitä vielä! Jäätävä pohjoistuuli toi rakeita mukanaan, ja tuuli viuhui niin kovaa, ettei siemenpussit olisi käsissä edes pysyneet. Tomaatit täytyi pelastaa kasvarista takaisin sisälle, vaikka lämmitin kasvarissa paahtoikin.

Esityöt ehdin kuitenkin tehdä, eli niputtaa kaikki siemenet kasaan ja miettiä, mitkä sopivat välikasveiksi. Siinä ne nyt sitten nököttävät ja odottavat lämpimähköä ja tuuletonta päivää.

Esikasvatuksetkin yhä oleskelevat kodinhoitohuoneessa, kun ulkona ämpäreissä oleva multa on vielä niin kylmää, etteivät kasvien juuret sen aiheuttamasta shokista selviä. Siirsin jälleen kerran esikasvatuksia suurempiin purkkeihin, jotta jaksavat vielä muutaman viikon eteenpäin. Kesäkurpparit olivat intoutuneet jo nupulle asti, joten heitin ne pois ja laitoin uudet siemenet tilalle. Ufokurpparit eivät olleet juurikaan itäneet, joten niitä täytyi istuttaa lisää.

Vappuna käytiin Plantagenissa hakemassa siemenperunoita ja hypistelemässä kesäkukkia. Vielä ei uskaltanut kesäkukka-asetelmiin langeta, kun kuitenkin joutuisi yli kuukauden niitä raahaamaan sisälle ja ulos. Siemenperunoidenkin suhteen oltiin myöhässä, sillä Siikli-laarit olivat jo typötyhjät. Nicolaa lähti säkillinen mukaan, ja nekin nyt odottavat lämpöaaltoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti