keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Charles is here!

Kauppilan tilaus tuli eilen (kuvan sammakonkutu ei liity aiheeseen; kunhan vain oli söpöä, että siellä ne on taas kuteneet meidän lähteessä). Vielä en päässyt Charles de Millsejä istuttamaan, kun olivat olleet liian pitkään lämpimässä ja valottomassa paikassa (varmaankin Itellan varastossa), joten niihin oli kasvanut honteloita, vaaleita lehtiä, jotka eivät pakkasta kestä. Laitoin Charlesit kasvihuoneeseen tottumaan kylmään.

Sen verran toimistotipun selkä joutui kuitenkin eilen koetukselle, että siirsin 8 vuotta huonossa paikassa kituneet ja myyrien syömät kääpiövuorimännyt paikasta A paikkaan B. Maa oli muhevan kosteassa kunnossa, joten lapiointi oli helppoa, mutta maan kottikärräämiseen piti pyytää miestyövoimaa avuksi.

Kurkkuja ja kurpitsoja lukuunottamatta kaikki esikasvatukset ovat nyt yötä päivää kasvarissa. Viime yönä oli -3 C, mutta on kasvarin lämmitin pitänyt jopa -5 C:n pakkasen poissa. Mietinkin, uskaltaisiko sitä ens vuonna ruveta aiemmin esikasvattamaan kasveja kasvarissa. Esim. laittaa kurpitsat, kurkut ja maissit suoraan kasvariin. Ehkä täytyis ensin hankkia jokin hiukan halvemmalla energialla toimiva lämmitin. Ja päästä eroon vihannespunkeista...

Tänään on mukavan aurinkoista. Mikäli tuo sama paiste jatkuu vielä 5 tunnin päästä, vois mennä rääkkäämään kroppaansa perunamaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti