tiistai 27. huhtikuuta 2010

Peräkärryllinen parhautta

Kaiken se kestää. Puutarhurin aviomies, nimittäin. Siellä se vietti maanantai-iltansa kiltisti vaimon kanssa kaatopaikalla jonossa. Juu, jonossa! Lämmin kevätpäivä oli saanut puoli paikkakuntaa siivoamaan ullakkonsa, varastonsa ja pihansa, ja siellä ne jonottivat autoineen ja peräkärryineen kaatopaikalle.

Multaa ei kukaan muu älynnyt kaatopaikalta hakea, joten jonosta päästyämme saimme rauhassa peruutella muhevalle kompostimultakasalle ja lapioida peräkärryn täyteen.

Jos tänään ei ihan hirveästi sada, lapsaan ja lannoitan ämpärit valmiiksi loppuviikkoa varten. Ens yöksi on luvattu sen verran kovaa pakkasta, etten uskalla tomaatteja vielä laittaa kasvariin.

Vielä varmaan täytyy toinen satsi multaa hakea, jotta saa kesäkukkaistutukset tehtyä ja Kauppilan tilaukset istutettua. On se hassua ajatella, että nyt on se! Koko talvi on tullut odotettua tätä hetkeä, jolloin pääsee upottamaan sormet multaan ja istuttamaan asioita. Nyt voi joka aamu ihastella lehdestä puutarhaliikkeiden mainoksia ja patsatsella tontilla visioimassa. Parhautta :-)

2 kommenttia:

  1. Nyt nimenomaan on se! Päivänliljat ja särkyneetsydämet nousee jo. Joko veit leparit ulos?

    Luin just puutarhamyymälän mainoksesta, että pihalle kannattaa valita sellaiset puutarhakalusteet, joista tykkää ja jotka sopii omaan tarpeeseen. Kas, kun on nerokas vinkki.

    VastaaPoista
  2. Leparit on jo öljytty ja valmiina takapihalla. Enää puuttuu vain lämmin sää, kun ei sentään kehtaa toppavaatteissa maata leparissa - naapuri saattaa nähdä.

    Hirveen hyvä vinkki puutarhamyymälältä! Mä kun ajattelin hankkia rumia ja epäkäytännöllisiä kalusteita tänä kesänä!

    VastaaPoista