lauantai 15. toukokuuta 2010

Parsaa pukkaa!

Jotenkin osasin aavistaa, että harson alla odottaa yllätys. Kevään ekat parsat sieltä puskivat esille tanakoina ja herkullisen näköisinä. Oli pakko nilkuttaa saman tien hihkumaan paremmalle puoliskolle, että alkaa suunnitella ens viikolle parsamenua.

Harsolla on kyllä uskomattoman suuri vaikutus, vaikka ei sellaisesta ohuesta lipareesta uskoisi. Harsottamattomasta parsapenkistä ei vielä nouse mitään. Harsotetusta sen sijaan nousee parsojen lisäksi myös ohdaketta ja leskenlehteä, jipii... Parempi puolisko lupautui nikkaroimaan tuet, joilla saadan harsoa kohotettua sen verran, että parsat pystyvät alla kasvamaan pituutta. On se ihana ja rakas :-)

Kasvihuoneessa ei sitten sujukaan niin hyvin. Lämmin keli räjäytti vihannespunkkipopulaation hurjiin lukemiin, ja muutenkin kasvien lehdet näyttävät kellastuvan kova kyytiä. Saas nähdä, tuleeko sieltä satoa lainkaan tänä vuonna. Liekö sattuman kauppaa, että ekat 3 vuotta meni kasvarissa niin hyvin: satoa tuli kunnolla, eikä tuholaisia ollut. Nyt kun muka taitojen ois pitänyt karttua, menee koko homma ihan plörinäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti