lauantai 22. toukokuuta 2010

Siskontytöstä polvi paranee

Tädin lempikukka siinä osoittaa jo taitojaan puutarhurina. Täytyy yrittää liisata siskolta lapsityövoimaa tännekin kastelemaan ja kitkemään, sillä sitä puuhaa kyllä riittää. 2-vuotias varmaan erottaa vähintään yhtä hyvin kuin minä, mikä on rikkis ja mikä oikea kasvi. Rounduppasin tuossa nimittäin pari päivänliljaa, kun näyttivät niin juolavehnältä...

Tänään ois iso kitkentäurakka taas edessä, kun kukkapenkeissä kuhisee. Minttu, syysasteri, pikkutalvio ja suikeroalpi vievät tilaa nätemmiltä kasveilta, ja rikkaruohotkin leviää niin, ettei perässä pysy.

Pensaiden alustat pitäisi myös kitkeä, mutta säästän sen urakan parin viikon päähän, jahka saan varpaani kuntoon. Samalla nimittäin voisi levittää kuorikatetta pensaiden alle, eikä se homma onnistu vammaiselta.

Nurmikko on sentään trimmattu, vaikkakin se rehahtaa ihan hirmuiseen kasvuun heti, kun on saanut leikkurin sammutettua. Eilen trimmattiin myös tukat + naukserin turkki, joten ainakin osa meidän pihan koristuksista on nyt siistinä.

3 kommenttia:

  1. :-D

    Joo, hän söi tänään urakalla salviaa suoraan puskasta: "Se on HYVÄÄ!"

    Kitkemisurakka on täälläkin melkoinen. Ukonkello, ukonkello, vuohenputki, ukonkello, vuohenputki, vuohenputki. Voikukka, voikukka, se horsman näköinen, voikukka ja voikukka.

    VastaaPoista
  2. ...ja vuohenputki, vaahtera, vuohenputki, voikukka, vaahtera ja vuohenputki. Ja sanoinko jo voikukka?

    VastaaPoista
  3. :-D Mä kyllästyin kitkemiseen, ja ruiskutin suosiolla pihan täyteen Rounduppia. Ihan mahdotonta yrittää pysyä vuohenputkien perässä.

    Ja joo, salvia on HYVÄÄ!

    VastaaPoista