Tunnustettujen tulee tunnustaa seuraavat asiat:
- Miten puutarhainnostus ja puutarhablogin pitäminen syntyivät?
- Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?
- Mikä on puutarhafilosofiasi?
Puutarhainnostuksen syntymä
Luigi della casa osti vuonna 2002 hoidolleen (ei oltu silloin vielä naimisissa) 6500 neliötä savimaata, jossa kasvoi muutama neliö nurmikkoa, 2 terijoensalavaa ja 1 äitienpäiväruusu. Sen lisäksi turaajalle oli sattunut syntymään pikkosiskoksi megaluokan viherpeukalo, jonka piha oli hurmaava viidakko ruusuja, tulppaaneja, viinirypälettä ja sinisadetta. Sen rinnalla savimaa alkoi aika nopeasti näyttää masentavalta, vaikka voikukat ja ohdakkeet sitä värikkäästi pilkuttivatkin.Innostusta lisäsi mukava puutarhasuunnittelija, joka piirsi paperille vision siitä, miltä piha voisi joskus eläkeiässä näyttää. Ja kun ensimmäinen kasvimaa oikeasti tuottikin ruokaa suht. vähällä panostuksella, ei viherturaamisesta ollut enää paluuta. Onneksi luigi on väsymättä jaksanut nikkaroida ja ideoida keittiöpuutarhaan kaikenlaista vuosien varrella ja kuskata vaimoa taimitarhalta toiselle.
Puutarhablogin syntymä
Chef aloitti bloginsa kesällä 2009, ja se osoittautui kivaksi tavaksi jakaa ruokakokemuksia klaanin (= siskot + lanko) kanssa. Samoin perustein ja muistini virkistämiseksi perustin oman blogini loppuvuodesta 2009. Oli suorastaan shokki huomata, että tätä lukee joku muukin :-0Vuosien varrella ollaan usein puhuttu blogiemme yhdistämisestä, jolloin saisi koottua vihanneksen tarinan siemenestä ruokapöytään ja kuvitettua jutut nätisti, kun chef kerran harrastaa valokuvausta. Hannelellahan on juuri tällainen hurmaava hybridiblogi, joka saa huokailemaan ihastuksesta. Tosin siellä tulee aina nälkä. Voi siis olla, että jossain vaiheessa meillekin syntyy hybridi, jahka sille ensin keksitään vetävä nimi (tärkein asia blogissa, eikö?).
Kiva, että olet käynyt visiitillä! Olen aika ajoin käynyt lukemassa postauksiasi ja ruokaa on aina alkanut tehdä kovasti mieli...
VastaaPoistaMonet puutarhablogit käsittelevät tosiaan myös syötäviä kasveja, joten toivottavasti löydät lisää luettavaa tutkimusmatkallasi.
Orvokkien kasvatus on hauskaa, ja mikä parasta, tuotokset voi halutessaan myös syödä. Jos raaskii :)
Mää niin ootan teidän hybridiä! Äkkiä!
VastaaPoistaTai siis saatte jatkaa näinkin. Kunhan jatkatte.
VastaaPoistaOn mahtavaa, kun teillä on oma koeplantaasi ja koekeittiö 2 in 1! Savimaahan on sulla muuttunut jo näin lyhyessä ajassa upeaksi puutarhaksi, jossa on paljon erejä (=eri asioita). Siellä kesäpatsastellessa saa lisäksi melkein joka askeleella maistiaisia.
VastaaPoistaEhdotan hybridille nimeksi Gard & Chef :-D
Vai sittenkin Parsaa talikossa :-D
VastaaPoistaNiin joo, orvokkeja voi tosiaan syödä! Jälleen yksi hyvä syy tilata Thompson & Morganilta orvokin siemeniä - niillä kun on niin nättejä värejäkin tarjolla.
VastaaPoistaParsaa talikossa voisi olla aika vetävä nimi. Noista meidän blogien nimistä kun ei kauhean hyvää comboa saa: Punkkua "#%! varmaan houkuttelisi puutarhurien ja kokkien sijaan paikalle deekuja :-D
Punkkua perkele! on nimenä kieltämättä hieman harhaanjohtava ottaen huomioon teidän tekstien ja kuvien upean laadun ja sisällön...
VastaaPoista