lauantai 3. maaliskuuta 2012

Talviloman puuhapussi

Mikään ei ole ahdistavampaa kuin loma ilman projektia. Tämän talviloman aiheeksi arvottiin operaatio Toilet revamp, ja aamusella ajeltiin Bauhausiin saamaan ideoita. Tyttöjenvessa nyt ei sen kummempaa ideaa tarvinnut kuin uuden roosan värityksen (miten vaikeaa onkaan oikean sävyn löytäminen, jottei päädy lällyyn aprikoosiin tai kasariin koralliin), mutta poikainvessa vampataan hiukan isommin. Ja näköjään myös makuuhuone, kun sinnekin löytyi kiva maali.

Ihan vaan ohimennen piti piipahtaa puutarhaosastolla hakemassa salvian siemeniä, mutta siellähän oli jo kaikki dahliat ja liljat näyttävissä riveissä odottamassa ostajiaan. Ens kesän teemaväriksi valikoitui violetti, kun dahlia Thomas A. Edison pisti silmään niin kovasti. Sen kaveriksi päätyi dahlia Vancouver, ja luigin vetämään ostoskärryyn lennähti myös pari nimetöntä violettia liljaa. Ja ruukullinen helmililjoja. Ja thaibasilikaa. Ja sit joku traakkipuun alku.

Hyvin palvelleet esikasvatuslodjut alkavat vedellä viimeisiään, joten kiertelin aikani esikasvatushärpäkkeiden ympärillä, kunnes päätin, että turha enää turata vanhojen, osittain rikkinäisten laatikoiden kanssa. Investoin muutaman euron Nelsonin tuuletusaukollisiin laatikoihin, joissa on riittävästi korkeutta isommillekin taimille.

Jottei loma ihan urheilun puolelle menisi, täytyi vielä Cittarista hakea juustonaksuja ja akkainlehti. Aurinkokin paistaa ihan kympillä.

1 kommentti: