perjantai 30. maaliskuuta 2012

Pankkikortti tottelee kuria

Mutta voi pojat, että sitä kuria täytyy tänä keväänä löytyä! Ei ehtinyt Pirilän taimipiha olla minuuttiakaan auki, kun seireeni jo alkoi houkutella ostoshurmokseen: siskolla kun alkaa tänä keväänä operaatio Blank canvas - sama, mikä mulla oli edessä päivälleen 10 vuotta sitten. Siellä on (paremmalla vyöhykkeellä, tietysti) iso, tyhjähkö tontti odottamassa puutarhuria siirtämään ziljoona tainta taimipihalta loppusijoituspaikkaansa.

Lyötiin heti lukkoon Pirilä-päivä, mutta miten ihmeessä siellä voi pitää itsensä kurissa ja keskittyä vain haalimaan kaikkea ihanaa siskon pihaan?

Kuria toki buustaa se, että iso osa ihanuuksista ei näillä korkeuksilla menesty (juu, menin pläräämään taimikuvaston). Muuten ois ostoskärryssä helmipensasta, kultasadetta ja tulppaanipuuta - sekä sihteerikkömagnolia, ihan vain nimensä takia. Mutta näköjään kääpiömanteli menestyy täälläkin. Ja jalosyreeni. Trumpettiköynnös ja kiinanruusukvitteni. Kirjovaahtera ja makeakirsikka. Ja rusakon syömän punakanelin tilalle omenapuu Jaspi. Melkein iski hyperventilaatio kuvastoa lukiessa.

En nyt heti keksi, mihin kohti noita istuttaisi, mutta eiköhän jostain tontin kulmalta löydy kaikille noille koti. Vaikka siis piti keskittyä tästä lähtien yhtenäistämään puutarhan ulkonäköä, eikä jatkaa tällä irtokarkkilinjalla. Mutta herraisä sentään: kirjovaahtera! Ihan pakko saada!

2 kommenttia:

  1. Rhodoja. Pakko saada rhodoja. :-D

    Ja mitäs ihanaa tulee teidän kesäkeittiön reunamille? :-)

    VastaaPoista
  2. Meidän savimaassa ei rhodot viihdy, mikä särkee henkilön sydämen. Teillä ne varmaan kasvaa hyvin siellä metsän reunassa.
    Kesäkeittiön ympärille tulee osittain ristikkoa, ja siihen epätoivoisesti yritän laittaa viinirypälettä (sen arvaa, miten monta kertaa myyrät ja jänikset ne syö). Muuta visiota ei ole vielä tullut.

    VastaaPoista