lauantai 21. toukokuuta 2011

Tuulahdus Turkua

Itellasta huolimatta (onhan se vaikea löytää pakettia, joka tönöttää 1,5-metrisenä 10 cm:n päässä), Kauppilan tilaus saapui tänne kylmemmälle vyöhykkeelle eilen. Turussa taitaa kesä olla jo pitkällä, kun magnoliassa ja kärhöissä oli suuret lehdet.

Ihan oli olo kuin lapsella jouluna, kun mistä sitä voi muistaa, mitä on tullut tilattua. Hyvin olivat Kauppilassa taas taimet pakanneet, joten meni melkein puoli tuntia, ennen kuin sai kaikki Turun Sanomat revittyä taimien ympäriltä.

Nyt pitäisi sitten arpoa, mihinkähän mä noi oikein istutan... Kärhöt menevät pergolaa pitkin kasvamaan, ja keltavadelmat vattupenkkiin. Oli kyllä vähän köyhän näköiset vatun taimet: paksut, vanhasta pensaasta leikatut tököt. Kaipa nuo kuitenkin lähtevät kasvamaan. Ainakin äskettäisen nurmikonleikkuun aikana huomasin, että tämä nykyinen keltavadelma oli levinnyt parin metrin säteelle.

Keltakirjokanukka menee keltaisen kukkapenkin taakse, kun viime vuonna sieltä kuoli riippapunapaju. Hauskaa muuten, kun tsekkasin keltakirjokanukan Kauppilan sivuilta, näin oman tilaukseni kohdassa "Asiakkaat, jotka ovat ostaneet tämän tuotteen, ovat myös ostaneet seuraavia tuotteita". Ei ole tainnut kukaan muu vielä keltakirjokanukkaa tilata :-D

Magnolia tarttis suojaisan, kosten ja kuohkean kasvupaikan. Mistähän mä sille sellaisen kehitän? Toisaalta, jos raastan sinisestä kukkapenkistä pikkutalvion veks, niin siihen jäis magnolian mentävä aukko. Tuo magnolia vain vaikuttaa aika suurelta.

Toinen kanukkaostos oli 3 kpl Cornus sanguinea Compressaa. Sanoivat sen olevan pienikokoinen ja hidaskasvuinen, mutta kyllä nuo taimet aika suuria olivat. Täytyy nyt miettiä vielä niille paikkaa, kun eivät ihan tuollaisinaan ehkä sovi etukäteen mietitylle paikalleen.

Ja sitten perun kaikki pahat puheet Itellasta. Itellan täti toi just laatikollisen Anniina Balleriinoja (ei omaan käyttöön) kotiovelle hymyn kera.

2 kommenttia:

  1. Mulla on Itellalla hukassa Viherpeukaloiden lähetys, ja se on ollut liesussa jo kohta kaksi viikkoa. Ja sisällä taimia, joiden olisi määrä matkata ensi perjantaina äitini kukkapenkkiin. :-/ En ole varma, leppyisinkö edes Anniina Balleriinoilla.

    VastaaPoista
  2. Voi pahus :-/ Taimia ei tosiaankaan haluaisi pitää paketissa kovinkaan monta päivää.

    VastaaPoista