sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Puutarhaliikkeitä koluamassa

Kissanristiäisiin menemisen ehtona oli tietysti käynti matkan varrella olevissa puutarhaliikkeissä. Plantagen oli siihen aikaan illasta kovin tyhjä kesäkukista, joten mukaan tarttui vain pari pientä kärhöpurkkia + 2 riippapelargonia.

Jotta ei ois tullut paha mieli, käytiin vielä toisessakin liikkeessä, joka suorastaan pursusi värikkäitä pelargoneja. Kahmin niitä kassikaupalla mukaani - vain huomatakseni kotiin palattua, että postilaatikossa ois ollut kyseiseen liikkeeseen alekuponkeja. No, käytetään ne sitten toisella kertaa.

Kukkarin multaa on vielä kasvihuoneoperaation jälkeen mukavasti jäljellä, joten ekat asetelmat sain jo tehtyä kuistille ja takapihan pergolaan. Tukkakoira keksi sillä välin karata kaksi kertaa naapuritonteille. Ei ollut ihan niin rentouttava istutushetki, kuin ajattelin.

Erään nimeltä mainitsemattoman krääsäliikkeenkin puutarhaosastolla kävin piipahtamassa, kun tarvin pavuille tukiristikkoa. Ei voinut taaskaan kuin ihmetellä, miksi kyseinen liike ei pidä kasveistaan huolta. Rullakkokaupalla kituvia ja kuolleita kasveja. Ei luulisi olevan suuri vaiva kastella niitä, jotta edes joku niitä ostaisi. Yhdessä hyllyssä oli pusseissa tyrkyllä upeita iirislajikkeita, mutta niiden juurakot olivat pehmeitä kuin pumpulit. Yllätyksekseni huomasin myös eksoottisen lajitelman hollantilaisia siemenperunoita, joita en ollut ikimaailmassa ennen nähnyt, ja ehdin jo innostua, kunnes huomasin perunoiden jo pukkaavan pitkää, honteloa itua, ja olevan täysin nahistuneita. Kuitenkin nuokin jonkun ostoskoriin päätyvät. Tai sitten talveksi varastoon, josta ne nostetaan esille taas ens keväänä :-/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti