tiistai 10. toukokuuta 2011

Toukopaniikki

Seuraavissa vaaleissa äänestän puoluetta, joka kieltää lailla ylipitkät workshopit ja kissanristiäiset toukokuussa. Viimeinkin on lämmintä, joten henkilön pitäisi ehtiä sekä makaamaan leparissa uuden puutarha/ruokakirjan kanssa (Nigel Slaterin Tender) että kastelemaan kasvimaat, istuttamaan esikasvatteet ämpäreihin, siirtämään kasveja paikasta A paikkaan B, tekemään kesäkukkaistutteet (vastahan mä sain orvokit paikoilleen; nyt pitäis jo panna kesäkukkaa!) ja ihastelemaan aukeavia tulppaaneja (hassua, että ne aukenevat ennemmin kuin narsissit) ja esikoita. Mutta ei. Ylipitkät workshopit pitävät puutarhurin tiiviisti neljän seinän sisällä ja illalla pitää hymyillä jäykästi kissanristiäisissä. Ärgh >:-/

Aamulla näin pikavilaukselta naapurintädin tomaatintaimet. Taas olivat niin tukevia ja tummanvihreitä, että kateeks kävi. Omatkin taimet tosin ovat yllättävän hyvässä kuosissa, mitä nyt kirsikkatomaatit rimpuloivat kiemuraisina, mutta istutan ne sen verran syvään, että ehkä ne siitä vielä tukevoituvat. Munakoisot näyttävät tosi hyviltä, ja jostain syystä vihannespunkit loistavat poissaolollaan toistaiseksi. Liekö pakkasyöt pitäneet ne kurissa.

Tänä vuonna kokeilussa on altakasteluruukut. Viime vuonna ostin Ikeasta megaisoja altakasteluruukkuja, ja testaan nyt, miten niissä Cuore di Bue ja Black Enorma kasvavat verrattuna tavisämpäreihin. Ainakin Minibel on hurjasti korkeampi ja paksumpi altakasteluruukussa kuin kukkaruukussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti