lauantai 14. toukokuuta 2011

Ämpäreitä, kukkia ja kirppoja

Pääsin karkaamaan ajoissa töistä eilen, joten ehdin upottaa loputkin esikasvatukset ämpäreihinsä luigi della casan avustuksella. Joku oli näköjään innostunut esikasvattamaan melonin makuista, italialaista kurkkua ja minikurpitsaa, jotka yllätykseksi piti myös ämpäreihin mahduttaa. Ämpärit onneksi riittivät hyvin, eikä tarvinnut kuin muutama tomsku ja 2 munakoisoa heittää kompostiin.

Loppuilta menikin sitten puutarhaa ihmetellessä, kun tulppaanit ja narsissit olivat auenneet, samoin pallopääesikot ja kauniit, kerrotut idänsinililjat.

Kaalifarmarin ura tuli tiensä päähän, sillä harsojen alle kurkistaessa tuli vastaan ziljoonia kirppoja ja rei'ille syötyjä sirkkalehtiä. Ikinä aiemmin eivät kirpat ole löytäneet tietään harson alle, mutta kerta se näköjään on ensimmäinenkin. Harmittaa ihan vietävästi, kun mielessä siinsi jo mehevät kukka-, parsa- ja savoijinkaalit. Täytyy nyt kokeilla myrkytystä, josko se tepsisi, vaikka kauhean mielellään ei syötäviin kasveihin mitään ruiskuta. Kaipa sitä tähän ikään mennessä on jo niin täynnä amalgaamia ja DDT:tä, ettei yksi Sprutzit enää missään tunnu.

Jälkikirjoituksena todettakoon, että Sprutzit todellakin tappoi kirpat! Tosin kaalit jouduin istuttamaan uudelleen, koska suurin osa niistä oli syöty jo olemattomiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti