keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Anopinkielet asennossa

Oli näköjään joku muukin keksinyt, että sisäkukkia voi käyttää ulkoasetelmissa, sillä eilinen Plantagenin mainoslehti tarjosi erilaisia palmuja ulkokäyttöön. Olin just miettinyt, mitkä kukat kestäisivät etupihan ruukuissa, joihin asfaltti hohkaa ja aurinko porottaa kuumimman osan päivästä, ja tullut siihen tulokseen, että pullojukka vois olla sopivan korkea ja kestävä. Täytyy muistaa pitää markettien kukkatarjontaa sillä silmällä, josko sieltä halpoja jukkia tai muita palmuja löytyisi.

Työkaveri pihisti kokoushuoneen kukkaruukusta köynnöksen alun ja antoi siitä mullekin palasen. Mietin heti, että siitä saisi kasvatettua nättiä roikkuvaa ens kesän asetelmiin. Täytyy yrittää saada se talven aikana venymään muhkeisiin mittoihin, jotta sen voi jakaa eri ruukkuihin. Onneks tuli kesälukemiseksi ostettua Carol Kleinin Grow your own garden, jossa on ohjeita kasvien lisäämiseen.

Anopinkielet donkkasin jo ulkoruukkuihin, kun ei pakkasia ole toistaiseksi näköpiirissä. Ruukuissa on desikaupalla muurahaissirotetta, kun mustat muurahaiset ehtivät niihin jo pesiä. Toivottavasti sirote on kukkaystävällistä. Kuva tuli valitettavasti otettua ennen nurmikon ajamista, mutta ei niiden edessä enää noin paljoa voikukkia kasva...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti