sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Viimeiset esikasvatteet 2011

Yritin himmailla viimeisten esikasvatusten kanssa, koska ulkona on vielä puolisääreen lunta, mutta sitten hiipi pelko pöksyihin, kun joka siemenpussin takana luki, että esikasvatettava viimeistään 8 viikkoa ennen viimeisiä pakkasia. No, täällähän ei ikinä voi luottaa siihen, etteikö pakkasia tulisi (onkohan luigi della casa muistanut lotota), mutta 8 viikon päästä on jo niin kovasti kesäkuu, että uskaltauduin esikasvatuksen viimeiseen rutistukseen.

Parit kesäkurpitsat, 4 oikeat kurpitsat, maissi ja kahdet erilaiset kurkut (regular ja melonin makuinen) sukelsivat multiin. Hiukan jännitti, riittääkö multa, kun en ollut multatilannetta tarkistanut, mutta pari kourallista jopa jäi yli, joten ei tarvinnut lähettää luigia lähi-Siwalle.

Toivon erityisesti melonikurkun, kesäkurpparien (Nano verde di Milano ja Fiorentino) ja spaghettikurpitsan itävän ja tuottavan hyvin - kolmen ensimmäisen sen takia, että niitä on kovasti kehuttu, ja viimeisen taas sen takia, että se vain oli niin hyvää, kun sen sain toissa vuonna onnistumaan.

Ja kyllähän tuo Jack be littlen kasvatus myös jänskättää; sen kun pitäisi kasvattaa 7,5 cm:n kokoisia minikurpitsoja, joista saa käteviä annoksia aikaan.

1 kommentti: