tiistai 26. huhtikuuta 2011

Luigi della Strömsö

Viime vuonna kaalit kasvoivat ja kukoistivat pari kuukautta, kunnes sekä kuivuus että kaaliperhosen toukat iskivät. Tänä vuonna ajateltiin olla viisaampia: pidetään kaalien yllä harsoa kevät ja korvataan se sitten verkolla, ja testataan kastelujärjestelmää.

Luigi "Kyllähän meillä letkua riittää" della casa pätkäisi vahingossa parhaimman kasteluletkun innovaatiopuuskassaan, mutta sai aikaan suht. toimivan järjestelmän: rei'itetty letku kiertää kaalimaata ja letku on helppo liittää vesipisteeseen. Koekäytössä huomasimme, että paine on syytä pitää alhaisena, ellei välttämättä halua osallistua Mr Märkä Huppari -kisaan.

Nuo valkoiset rimat kaalimaassa ovat itse asiassa Ikean verhotankoja, jotka luigi bongasi heti puutarhakäyttöön. Niitä korottamalla saadaan loppukesästä jopa ruusukaalien ylle viritettyä verkko estämään kaaliperhosen tuhoja.

Tänään saatiin kaikki kasvimaat siemennettyä, kiihkeän sammakkoseksin soidessa taustalla. Mahtavan määrän kutua ovat jo saaneet aikaan meidän lähteessä. Liekö asialla se jättimäinen rupikonna, jonka luigi sai 6 pienemmän lisäksi eilen pelastettua sadevesikaivosta.

Vielä loppuun runo: Onnea, onnea, onnea vaan, luigin nimipäivä ja perunamaa. Luigi kun on koko aamupäivän ahkeroinut pottupenkin kimpussa ja on nyt - vaimonsa ruokittuaan - lähdössä donkkaamaan Siiklit multiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti