perjantai 1. huhtikuuta 2011

Pientä salaattia ja isoa retiisiä

Melkein jo ehkä kohtapuoliin alkaa terminen kevät, joten oli aika tehdä perinteiset kasvarikylvöt. Pentukoiran kanssa koluttiin varastoista kuplamuovia, ämpäri ja ruukku, ja ahtauduttiin kodinhoitohuoneeseen multahommiin. Alkaa tosiaan kodinhoitohuone käydä pieneksi, kun joka pinnalla on tomaatintaimia, multapusseja ja pelargoneja.

Ruukkuun laitoimme Baby leaf -salaattisekoitusta ja ämpäriin Istapp-retiisiä. Raksavastaava kävi fiksaamassa viimeisenkin tuulenriepottaman pleksin kasvihuoneesta, joten pennun kanssa kiikutimme kylvökset kasvariin ja peitimme ne hellästi kuplamuovilla. Satoa saanemme sitten toukokuussa.

Raksavastaavan kanssa testasimme myös Lidlin asiakirjatuhoajaa, ja raastoimme sillä tukun Hesareja ja Aamulehtiä silpuksi. Yllättävän hyvin toimi, joten kävimme sekoittamassa saavillisen lehtisilppua kompostiin. Ja katso: parin päivän päästä komposti jo höyrysi, kun kompostointi oli käynnistynyt. Sillä välin, kun me ihailimme kompostia, kävi pentukoira syömässä neilikkaruusua ja kakkaamassa kasvimaalle. Hirveä puutarhavandaali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti