maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kalutut karahkat

On siinä jänöillä ollut hupaa, kun ovat paksun hangen turvin ylettyneet järsimään omppupuita suojaverkon yläpuolelta. Asialla on varmaan ollut ainakin se kengurun kokoinen rusakko, joka yksi päivä hengaili naapurin tontilla. Kovasti on pienimpiä oksia katkottu, mutta jätetty kuitenkin syömättä. Eivätkä ole hyvitykseksi edes papanabaaria järjestäneet koirien iloksi. Itsekkäät tuhlaajat!
Sen verran hyvässä kunnossa tuo oksa on, että en ala sitä leikkaamaan alas. Sitä paitsi tuo omenapuu on niin huonosatoinen, ettei siitä raaski yhtäkään potentiaalisesti hedelmää tuottavaa oksaa ottaa pois. Ois kiva saada edes pari omppua syksyllä.

Meteorologi ennusti aamun lehdessä, että lumet lähtevät tällä viikolla. Hiukan olen skeptinen asian suhteen, mutta ehkäpä hanki hupenee sen verran, että pääsee kurkkimaan puiden ja pensaiden juurille ja tsekkaamaan mahdolliset myyrätuhot. Eilen raksavastaava lapioi lumia kasvimailta ja totesi myyrien jyllänneen niissä talven aikana. Toivottavasti eivät ole kriikunapuuta ja ruusuorapihlajaa tuhonneet.

2 kommenttia:

  1. Mitenkäs tuollainen oksa - kuoleeko se jos jänikset ovat sen noin kalunneet? Voiko sitä auttaa mitenkään selviämään hengissä?

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo luultavasti hengissä säilyy, kun ei ole ympäri asti syöty. Kuorta on tuolla takana vielä sen verran, että pääsee ravinteet kiertämään.
    Jotain paikkausainetta siihen vois laittaa, mutta jotkut uhkailevat, että oksan ja paikkausaineen väliin voi jäädä taudinaiheuttajia.

    VastaaPoista