sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Arvot uusiksi

Kyllä nyt tarttettais pikaisesti 1-2 kristittyä tähän huusholliin eheyttämään puutarhuri! Chef nimittäin toi kotiin Annabellen, ja meikäläinen alkoi tuntea kerrassaan omituisia tunteita - jopa intohimoa! Ei ole Timo koskaan saanut mitään tähän verrattavaa aikaan.

Oli pakko ottaa Google avuksi ja tutkia tämän mystisen tuttavuuden taustoja. Hän on kuulemma Nicolan ja Monalisan jälkeläinen (onneksi kukaan ei ehtinyt näitä naisia eheyttää ennen jälkeläisen tekoa) ja vieläpä aikainen lajike. Sen verran uudesta lajikkeesta on kyse, että tuskin varsinaista siemenperunaa (niin siis Annabelle on peruna) saa mistään, joten täytyy kohtapuoliin roudata kaupasta pussillinen Annabelleä itämään jääkaappiin ja istuttaa ne sitten toukokuussa multiin.

Ikinä en ole perunasta tykännyt, enkä ole ymmärtänyt, miksi suomalaiset niin kovasti rakastavat täysin mautonta tärkkelysklönttiä ja tunkevat sitä joka ruuan kylkeen, mutta Annabellessä oli mukavasti makeutta, makua ja tekstuuria. Muussipotuksi hänestä ei ole, mutta salaatteihin ja paistamiseen soveltuu kerrassaan mainiosti. Meni heti "pakko saada" -lajikkeiden listalle.

2 kommenttia:

  1. Tärkkelysklöntit ovat ihania, ikävä kyllä niin moni joka niitä joka ruuan kylkeen laittaa ei osaa (jaksa,halua,välitä) valita oikeita lajikkeita. Tästä voi syyttää kauppaita, kun myyvät perunat keltaisen, vihreän tai punaisen pussin lajikkeina (meilläpäin niissä on van gogh ja nikolaa). Pitäisi siis vielä saada kultainen, hopea, lila jne. Voin luokitella itseni perunan-tutkiskelija-nautiskelijaksi. Onnea uuden tuttavuuden kanssa! Ja kiva kun löysin blogisi, yritän itsekin saada edes jotakin syötäväksi kelpaavaa kasvatettua.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli toinen kerta, kun törmään perunaan, joka edes maistuu jollekin. En ymmärrä, miksi Suomessa kasvatetaan niin mauttomia lajikkeita.
    Tätä perunaa: http://www.pinkfirapple.co.uk/ olen briteiltä kadehtinut. Ois kiva päästä tuota joskus maistamaan.

    VastaaPoista