sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Tomaatin tuoksua

Eilinen aamupäivä sujui multaisissa merkeissä. Tomaatit, munakoisot ja paprikat pääsivät isompiin purkkeihin, ja nököttävät nyt koreissa odottamassa ulkoiluttamista. Vuonna 2008 taimet olivat jo tähän aikaan kasvarissa happihyppelyllä, mutta tänä vuonna menee pitkälti huhtikuun puolelle, ennen kuin uskaltaa moiseen ryhtyä. Ulkona on vielä paksu kerros lunta, joka hohkaa kylmyyttä, vaikka sää olisikin lämmin.

Migreeniherkällä puutarhurilla on taas totuttautuminen tomaatintaimien tuoksuun. Pikkuisenkin kun tainta hipaisee, tunkeutuu otsalohkoon tyrmäävä tomaatin tuoksu. Loppukesästä sitä ei enää niin huomaa, mutta näin kasvukauden alussa tuoksu on järisyttävän voimakas.

Klaanin yllytyksestä tuli sitten näin sunnuntaiaamuna kömmittyä tietsikan ääreen tekemään magnoliatilausta Kauppilaan. Eikä se siihen magnoliaan tietenkään jäänyt, vaan mukaan lähti parit kärhöt pergolaa koristamaan ja 3 kappaletta Charles De Millsiä, ruusua, josta olen haaveillut useamman vuoden. Kyseinen ruusu on niin sensuellin näköinen, että se hipoo jo törkeyttä. Vähän kuin paremman luokan burleskitanssija :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti