keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Eka kerta

Raaputin eilen kasvihuoneen oven edestä jäät pois, jotta pääsin puikahtamaan ekan kerran tällä vuosikymmenellä kasvariin tsekkaamaan talvituhoja. Routa oli jälleen kerran myllännyt perustuksia hajalle. Taidettiin tehdä moka, kun muurattiin parsapenkki kasvarin toiselle seinustalle. Se seinusta routii pahasti joka vuosi. Toisen seinustan perustuksiin ei ole routa koskaan vaikuttanut.

Joku onneton myöhäissyntyinen amppari oli tehnyt loppusyksystä pesän kasvarin kattoon. Ihme, että niin kylmässä se on vielä jaksanut pörrätä. Jahka lumet tuosta vähän enemmän sulavat, täytyy vielä kerran putsata kasvari painepesurilla, jotta saa pesän rippeet pois kevään tieltä.

Seuraavaksi sitten odotellaan aurinkoisia kevätpäiviä, jotta saadaan korkattua terassi (kuvassa). Päästään juomaan iltapäiväteet terassille, ja hyvässä lykyssä koirat ja taimet pystyvät viettämään päivät siellä valohoidossa.

Jäniksillä on näköjään jo kevät alkanut, kun piha on jälkiä täynnä. Hanki on nyt niin paksu ja kantava, että pääsevät loikkimaan ihan mihin vaan. Omena- ja luumupuita ovat jo käyneet urakalla nakertamassa, kun kyseiset puut on suojattu vain rungostaan, ja runko on nyt kokonaisuudessaan hangen alla. Eipä olisi tällaisia olosuhteita syksyllä osannut kuvitella. Koirat tietysti juhlivat, kun hangella on papanabaari toisensa jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti