perjantai 26. maaliskuuta 2010

Tarttis päästä Turkuun

Kyllä nyt Kauppilan tädit rääkkää mua ihan kympillä. Kehtasivat lähettää luettelon, jossa sivukaupalla magnolioita, peruukkipensaita ja tulppaanipuita, jumalaisen kauniita ruusuja, dramaattisen näköisiä keijunkukkia ja tillipioni!
Monta vuotta olen haaveillut tillipionista, tosin suolaisen hinnan takia se saa yhä jäädä haaveeksi.
Pakko tänä keväänä tehdä retki Turkuun. Kaikki nuo upeudet täytyy päästä näkemään livenä. Magnoliat eivät edes olleet pahoja hinnaltaan, joten yhden pienen taimen vois ottaa ruukkukasvatukseen etupihalle (taimikuvasto tyrmäsi muunlaisen istutuksen julistamalla, ettei magnolia viihdy savimaassa).
Kauppilan-reissuissa on vain se huono puoli, että sinne täytyis lähteä tila-autolla + peräkärryllä. "Mulle-kaikki-heti" -hulluus iskee siellä niin herkästi riippahopeapäärynöiden ja suklaakirsikoiden keskellä. Ei edes "vyöhyke Ia"-teksti taimipurkin kyljessä tiukenna kukkaron nyörejä. Onhan ihmisen nyt pakko saada edes yksi kesä nauttia ruusumantelista ja japaninverivaahterasta. On se kumminkin halvempaa kuin joku golfharrastus, onhan?

2 kommenttia:

  1. mä bongasin kanssa nuo magnoliat kun selailtiin Iin kanssa kuvastoa puuroa syödessä. Kyllä sä ehdottomasti ainakin yhden magnolian tarvitsisit!

    VastaaPoista
  2. Sinun pitänee lähteä kevään puutarhamessuille:)
    Siellä tekee mukavia ( ja joskus käsittämättömän edullisia) löytöjä. Itse olen joskus messuilta ostanut joitain kukkien ja hyötykasvien ( siis syötävää ) taimia ja edullisesti. :) Ja tehnyt harvinaisempiakin löytöjä. Esim. sienipölkyt olivat hauska kokeilu :) Tuo Tillipionikin voi siellä kömpiä vastaan :)

    VastaaPoista