sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Vähän vaan kurkkasin

Kitchen Gardenissa jo kovasti odoteltiin syksyn siemenluettelojen ilmestymistä, ja kieltämättä itsekin olen salaa antanut yhden aivolohkon haaveilla Thompson & Morganin uudesta luettelosta.

Marraskuu on hyvää aikaa keskittyä seuraavan vuoden sadon suunnitteluun, kun ei ulkoa enää saa nyhdettyä mitään suuhunpantavaa. Kyllä mä silti kävin tänään ihan vain pikkuisen kurkkaamassa, mitä kaikkea kivaa siemenlaatikoista löytyy. Ja laskeskelin, että reilun 3 kk:n päästä saa alkaa jo esikasvatella paprikoita, chilejä ja munakoisoja. Mutta en mä sentään vielä raahannut esikasvatuskennoja esille ;-D

Psyykkaan itseäni kovasti karskiutumaan somia siemenpussukoitani kohtaan, jotta raaskin heittää pois sellaiset, joita ei kannata huonon sadon tai maun takia kasvattaa. Tai ehkä niille sen verran vois antaa armoa, että roiskaisee siemenet johonkin tontin nurkkaan ja antaa darwinismin hoitaa loput.

Täytyis kehittää joku fiksu systeemi mielenkiintoisten lajikkeiden muistamiseen. Puutarhalehdissä on aina kuvauksia erityisen maukkaista lajikkeista, mutta eihän niitä muista sen jälkeen, kun on lehden laittanut kiinni. Pitäisi heti kirjoittaa lajikkeen nimi ylös tai merkata tarralapulla lehden sivut, joissa hyvistä lajikkeista puhutaan.

1 kommentti:

  1. Tuttu tunne :) Tänään kun kannoin viimeisetkin esikasvatustarpeet kellariin, ajattelin, ettei siinä kyllä ole mitään järkeä, kun kohta ne taas roudataan ylös. Olisi voinut samoin tein laittaa valmiiksi kodinhoitohuoneeseen. Uutta kautta odotellessa!

    VastaaPoista