lauantai 16. lokakuuta 2010

Aprikooseja tundralle

Kuva on pari päivää vanha: oikeasti noiden kasvimaiden päällä on jo lumipeite. Piti vain postata kuva tänne, jotta muistan keväällä, että tuon vasemmanpuoleisen lootan puoliväliin asti on istutettu valkosipuleja. Harakat siellä kävi jo toiveikkaina kaivelemassa, mutta näköjään valkosipuli ei heidän suosikkeihinsa kuulu, koska saatuaan yhden kynnen ruovittua esille lopettivat urakkansa siihen.

Uskaltauduin vielä kaapimaan kompostista loputkin jätteet jälkikompostoitumaan kasvimaiden uumeniin. Jotenkin sitä jo odotti, että maa olisi jäässä, mutta hyvin lapio vielä multaan upposi. Madot kylläkin vaikuttivat kovin kohmeisilta.

Vapaapäivän pitkän aamiaisen kruunasin makaamalla sohvalla 2 koiran, teemukin ja Gardeners' Worldin kanssa. Meinasi mennä tee väärään kurkkuun, kuin luin, että aprikoosipuut kestävät -30 C:n! No okei, on meillä aika usein pakkasta tuon ylikin, mutta eihän tässä puutarhuri voi muuta kuin suunnata ens keväänä Kauppilaan. Se lienee ainoa paikka Suomessa, josta voi edes kuvitella saavansa aprikoosipuita. Mikseikähän niitä ole aiemmin tänne tuotettu?

Hei, puutarhaliikkeiden tädit! Vaikka tämä maa on elinkelvoton ja masentava, ei teidän taimipihojenne tarjonnan tartte olla samanlainen.

2 kommenttia:

  1. Todella kiva postaus :) Etenkin tuo viimeisin kohta, NIIN totta. Jotain angervoja ja alppiruusuja paikat pullollaan, samaa tavaraa vaikka liike vaihtuisi. Eikä yksikään paikka ole kiinnostunut palkkaamaan alasta kiinnostuneita ihmisiä, ainakaan opiskelijaa. Siltä ainakin tuntuu. Harrastan sitten omalla ajalla ihmisten neuvomista Prismoissa yms :D

    VastaaPoista
  2. Hyvä kommentti! Rupesin oikein miettimään, milloin olisi taimikaupan tarjonta tai palvelu sykähdyttänyt. 10-vuotisen puutarhaurani aikana oon saanut 2 kertaa palvelua: ekalla kerralla sain istutusneuvoja ja tokalla mulle tuotiin laatikko, johon sain taimet pakata. Aika uskomatonta, kun vertaa siihen, monellako sadalla eurolla (aviomies ei sitten lue tätä ;-D ) vuosittain taimikaupoista kamaa ostan.

    VastaaPoista