tiistai 12. lokakuuta 2010

Kasvualustat vaihtoon

Kasvimaalaatikot ovat olleet hyvä ratkaisu laiskahkolle puutarhurille: kasvualusta on ollut upouusi ja täten myös rikkaruohoton. Raksavastaavalle ne sitävastoin ovat tuottaneet runsaasti työtä, kun joka vuosi kasvimaa laajenee vähintään yhdellä laatikolla. Mutta kun vaimo tahtoo, ja happy wife = happy life.

Nyt alkaa vanhimpien laatikoiden kasvualusta olla jo niin juolavehnän, ohdakkeen ja vesiheinän peitossa, että ens keväänä on edessä multien vaihto. Kompostin lisäämisestä huolimatta tuntuu myös siltä, että kasvualusta on menettänyt tehoaan, kun ei vanhoissa penkeissä oikein mikään jaksa kasvaa.

Jos keväällä iskee megalomaaninen tarmonpuuska, vois vanhimmasta penkistä siirtää timjamin, oreganon ja ruohosipulin uuteen paikkaan, ja yrittää samalla putsata niiden juurelta juolavehnät pois. Samalla sais niiden vanhan kasvupaikan kaivettua ylös ja laitettua sanomalehteä pohjalle estämään leskenlehtien ja ruusujen tunkeutumisen kasvimaalle. Tietysti tarmonpuuska vois iskeä jo nyt, mutta FMI on luvannut lunta loppuviikolle, joten mahtaneeko maa enää sitten olla muokkauskelpoista.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Ulla, sulla on mahtava blogi!
    Maan on pakko olla vielä viikonloppunakin muokkauskelpoista, kun talvivalkosipulit on vielä laittamatta. Talvi, Seis!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Hannele :-) Kamalan kovalta maa tuntuu jo, kun tuolla tiluksilla patsastelee, mutta onneks ens viikolla taas lämpenee. Ei saa tulla talvi vielä!

    VastaaPoista