keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Tomaattimix

Tavistomaatteja olen kasvattanut lähinnä vain sen takia, että pakkohan niitä on kokeilla. Moneymaker on varmaankin yleisin lajike sillä saralla, eikä se hullumpi tomsku olekaan. Tuskin kuitenkaan siihen enää investoin, jahka tuo julmetun kokoinen siemenpussi joskus tyhjenee.

Siemenlaatikossa oli nimetön tomaattipussi, varmaan myös lehden kylkiäisenä saatu. Jännä nähdä, mitä sieltä kasvaa. Jos siemenen koosta voi jotain päätellä, kyseessä on kirsikkatomaatti.

Sub arctic plenty on pensastomaatti, jonka siemenet hankin viime vuonna, kun selosteessa luvattiin kaiffarin kestävän hyvin kylmää ja tuottavan ison ja aikaisen sadon. Sato oli isohko, mutta voi hyvä ihme, että niitä tomaatteja oli vaikea saada pensaasta irti. Pensas oli ihan järjettömän tuuhea, ja soikeat tomaatit siinä niin tiukasti kiinni, että täytyi käyttää teräasetta. Ajattelin nyt kumminkin käyttää siemenet loppuun asti, vaikka ei tuo maullaankaan vakuuttanut. Siemeniä kun ei raaski roskiinkaan heittää.

Pihvitomaattien kasvatusta en ole koskaan kokeillut, kun kaupasta ostetut ovat aina olleet niin mauttomia. Jostain syystä kiinnostus on kumminkin herännyt - ehkä siksi, kun niillä on niin huikeita nimiä: Costoluto Genovese, Il Pantano Romanesco, Cuore di Bue. Täytyy laittaa ens vuoden hankintalistalle.

2 kommenttia:

  1. Saattaa olla että jotain noista piffeistä söimme viime kesänä Italiassa jossain muodossa. Eiks ne salaattitomaatit olleet aika isoja? Ja luulisi että Italiassa pihvitomaatitkin ovat maistuvia ja pelkästään jo noi nimet kuulostaa herkullisille.

    VastaaPoista
  2. Joo, ne oli sellaisia vihertävänpunaisia salaattitomskuja; tuo Il Pantano Romanesco näyttää samantyypppiseltä.

    VastaaPoista