maanantai 1. helmikuuta 2010

Matkalla Italian-mammaksi

Lauantaina oli tomaattien vuoro lähteä esikasvuun. Tomaatteja on mukavan helppo kasvattaa, ja niinpä kasvihuone tuppaakin olemaan niitä täynnä. Jotenkin huimaa, että varkaistakin saa kasvatettua uuden taimen - sen kun vain tökkää varkaan multaan. Jos ilmasto täällä ois toinen, niin meillähän ois kunnon tomaattitehdas pystyssä.

Ylijäämätomaateista keitän talven varalle tomaattikastiketta, jota käytämme kastikkeissa ja pizzan päällä. Kastike on aina ollut tosi kirpakkaa, kun useimmiten kasvatan kirsikkatomaatteja, eivätkä ne oikein sovellu muuhun kuin tuorekäyttöön. Viime vuonna tuli mieleen, että voisi joskus kokeilla ihan oikean kastiketomaatin kasvattamista, ja kun Delizie da Perlan täti vinkkasi, että italialaiset keittävät kastikkeen tyypillisimmin San Marzano -tomaatista, laitoin sen heti tilaukseen. Suku saa sitten syksyllä ihailla, kun tää keittelee kastiketta aitoon italialaiseen tyyliin.

3 kommenttia:

  1. Ootas, kun saat tästä lajikkeesta tehtyä. Räjäyttää varmasti tajunnan ;-)

    VastaaPoista
  2. Ei suku tyydy pelkästään ihailemaan kastinkeittoa, vaan osallistuu syömistoimenpiteeseen!

    VastaaPoista