lauantai 2. heinäkuuta 2011

Varkaiden paratiisi

Jo pari viikkoa olin katsellut kasvaria epäuskoisena: jumalaton määrä lehtiä, oksia, köynnöksiä, kukkia, raakileita... Energia ei vain riittänyt moisen syherön selvittämiseen, ja ylipäätään näillä helteillähän olis tuonne kuukahtanut alta aikayksikön. Tyydyin siis vain pikaisesti truuttaamaan vettä kasvien niskaan kasvarin ovelta.

Tänään päätin pitää yhden naisen Miss Märkä T-paita -kisan, kun ei kasvariin enää päässyt kuin viidakkoveitsen kanssa, ja urheasti aloin setviä kaaosta ämpäri ämpäriltä, hien noruessa pitkin cleavagea. Tomaateista veistelin lehtiä ja varkaita (ja varkaiden varkaiden varkaita - eikö täällä kukaan hoida kasvaria :-0 ) ja sidoin vaappuvia oksia tukinaruin. Mukavasti oli jo Sungoldia ja San Marzanoa tulossa.

Jack be little -kurppari köynnösti pitkin poikin ja oli tehnyt jo muutaman lapsosen. Kurkkuja tökötti tukiristikossa kolme, ja jokaisessa paprikassa ja munakoisossa oli raakileita. Näköjään joku pölyttäjä on sentään tuon syherön alle eksynyt menestyksekkäästi.

Pari kurkkuämpäriä ja yhden paprikan heivasin pois, kun eivät olleet kunnolla lähteneet kasvuun. Laitoin ämpäreihin pensaspapua kasvamaan. Saa nähdä, ehtiikö vielä tehdä satoa.

Altakasteluruukkukokeilu on tuottanut mielenkiintoisen tuloksen: paprikan ja tomaattien koossa ei ole eroa tavisämpäreissä kasvaviin, mutta altakastelumunakoiso on ihan jättimäinen verrattuna ämpärissä asuviin lajitovereihinsa. Ens vuonna on siis muistettava käyttää altakastelut munakoisoihin.

2 kommenttia:

  1. Tällä helteellä kaikki kasvaa melkein silmissä.

    VastaaPoista
  2. Meillä ei ole ikinäkoskaan saatu munakoisosta muuta satoa kuin kukkia ja kauhea määrä kirvoja... Edes siellä kasvihuoneessa. En tajua! Mutta ihan mahtavaa, että edes joku saa siitä jotain muutakin irti. :)

    VastaaPoista