sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Siivouspäivä

Kaukaa viisaus ei kuulu tämän puutarhurin repertuaariin, mutta tänään lykästi: älysin hoitaa mullalla läträämisen ennen siivousta. Yleensä meillä tuppaa vasta siivottu talo peittymään saman tien jauhoihin tai multaan, kun siivouksen jälkeen iskee leivonta- tai esikasvatusinspiraatio. Tai koirankynnenleikkausinspiraatio.

Kauheasti taas kirpaisi puuttua darwinismiin ja päättää, mikä esikasvanut taimi on kelvollinen jatkamaan elämäänsä isommassa purkissa, ja mikä kannattaa donkata kompostiin. Kun seuraa viikkokausia pienten taimien ponnistelua Suomen kylmyydessä ja pimeydessä kohti elämää, tuntuu julmalta sanoa, että sorppa vaan, oot liian hontelo jatkamaan matkaasi kasvihuoneeseen. Ihan hyvän setin sain kuitenkin aikaiseksi, tosin jätin vielä muutaman varataimen odottamaan, josko joku kuukahtaa uudessa purkissaan.

Tyhjiin taimilaatikoihin innostuin laittamaan vahinkosipuleita ja Gigante d'inverno -purjoa. Voi olla, että on vielä liian aikaista, ja onnistun saamaan aikaiseksi vain sipulinmakuista pääsiäisruohoa. Täytyy nyt kumminkin varuilta ruveta säästämään niitä vessapaperirullia taimituiksi kasvimaalle.

Sormia syyhyttäis laittaa kaupan basilika jo kasvamaan oikeaan ruukkuun. Ei kai se nyt ihan hirveästi haittaa, jos menee putipuhtaaseen kodinhoitohuoneeseen läträämään mullalla...

2 kommenttia:

  1. Siistiä ympäristöä on helpompi sotkea kun on tilaa ja muutenkin seesteistä. :-) Itselläni on myös meneillään eugeniikkaa ikkunalaudalla ja tuntuuhan se älyttömältä että ensin hiki hatussa idättää ja versottaa ja taimettaa ja sitten paiskaa puolet mäkeen. Hulluin hommeleita, sano. :-)

    VastaaPoista
  2. Jep, ei tämä aina ihan järkevältä harrastukselta tunnu :-D

    VastaaPoista